Gazze’de 39 Bebek Oksijen Yetersizliğine Maruz Kaldı

Gazze’de İsrail’in Şifa Hastanesi’ni kuşatması, bölgedeki insani krizi daha da ağırlaştırıyor. Hastanenin yakıtının tükenmesinden dolayı kuvözdeki bebeklerden biri oksijen sıkıntısı sebebiyle yaşamını yitirdi.

İsrail Ameliyathaneyi Bombaladı

İsrail, Gazze’deki hükümetin açık bir şekilde reddetmesine rağmen, Şifa Hastanesi ve çevresini “askeri amaçlarla kullanıldığı” iddiasıyla bombalamaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları, bugün sabah saatlerinde Şifa Hastanesi’ne bir kez daha saldırdı. Gazze’deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Şifa Hastanesi’nin ameliyathanesini bombaladığı belirtildi.

Hastanedeki Oksijen Makineleri Durdu

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi’nde yaşanan son durumu paylaşarak, İsrail’in saldırılarından kaçan binlerce kişinin sığındığı hastanede yakıtın tükendiğini ve tüm operasyonların durdurulduğunu bildirdi. Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, hastanedeki oksijen makinelerinin durması nedeniyle bazı hastaların yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Şifa Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan 39 bebeğin oksijen yetersizliği nedeniyle hayati tehlike altında olduğu, 1 bebeğin ise bu sorun nedeniyle yaşamını yitirdiği, hastanelere yakıt götürülmemesi durumunda geri kalan hastalar için bunun ölüm cezası olacağı” vurgulandı.

“İçeride Hareket Eden Herkes Hedef Alınıyor”

Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya, hastanedeki son durumu Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tek söyleyebileceğim, can kaybetmeye başladık. Hastalar her geçen dakika yaşamını yitiriyor, yaralılar da hayatını kaybediyor; hatta kuvözdeki bebekler bile. Son olarak kuvözde bulunan bir bebeğimizi kaybettik, yoğun bakımda ise bir genç hastamızı kaybettik. Hastane yerleşkesi kuşatma altına alındı, hastanedeki binalar hedef alındı. Hastane içinde hareket eden herkes İsrail tarafından hedef alınıyor. İsrail dışarıda, kimsenin hareket etmesine izin vermiyor.”

“Ölüme Dakikalar Uzaktayız”

Doğan bebeklere yardım etmek üzere kuvözlere ulaşmaya çalışan sağlık ekibinden bir kişi, saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Şu an için hastane elektriksiz, internetsiz, hatta su ve tıbbi malzeme eksikliğiyle karşı karşıya. Tüm dünya ile iletişim tamamen kesildi ve maalesef ölüme dakikalar uzakta olduğumuz bir gerçek. Zor bir durumdayız ve daha önce birçok kez acil çağrıda bulunduk, ancak herhangi bir yanıt alamadık.”

“Biriken Cenazeleri Hastanede Defnetmeye Çalışacağız”

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle biriken cenazeleri hastane yerleşkesinde toprağa vermeye çalışacaklarını belirtti. Ebu Selmiye, “Ölümle aramızda sadece birkaç saat kaldı. Dünya, sadece izlemekle yetiniyor, ancak biz sadece sayılar değiliz.” dedi.

Hastanede hayatını kaybeden ancak defnedilemeyen Filistinlilere ait cenazelerin sayısının çokluğuna dikkat çeken müdür, “İsrail ordusunun hastane çevresini sürekli olarak bombalaması nedeniyle biriken şehit cenazelerini hastane içinde defnetmeye çalışacağız.” diye konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir