Doktorları Hedef Alan İmam Disiplin Cezasına Çarptırıldı

6 Temmuz 2022’de Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başındayken öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’nın ardından, doktorlar 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bu olayın ardından, Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür, cuma hutbesinde doktorlara yönelik eleştireler de bulunmuştu.

İmam Ahmet Gür, şu sözleri kullanmıştı: “Sen hastaneye gitmişsin, boş dönmüşsün. İğne yapılacak, oğlun elinde ölecek. Doktor da sana ‘Grevdeyiz, git başka zaman gel’. Böyle bir durumda sen öldürmez misin? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun kardeşim.”

Kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından İmam Ahmet Gür, açığa alınmıştı. Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Gür ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Disiplin Cezası Verildi ve Yer Değişikliği Yapıldı

Cumhuriyet, İmam Ahmet Gür’ün son durumunu öğrenmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuruda bulundu. Bu süreçte soru öncelikle Konya Valiliği tarafından değerlendirildi ve daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönlendirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise soruyu Selçuklu İlçe Müftülüğü ‘ne iletti.

Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Müracaatınız değerlendirilmiş olup, söz konusu imam Ahmet Gür hakkında yürütülen tahkikat sonucunda disiplin cezası verilmiş ve ayrıca kendisi için yer değişikliği kararı alınmıştır.”

Ayrıca Cumhuriyet’e yapılan açıklamada, İmam Ahmet Gür’ün Gümüşhane’nin Şiran ilçesine gönderildiği belirtildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir