Depremde Eşini Kaybeden Kişi İmam Akyiğit’e Dava Açtı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Gül, İmam Akyiğit’i arayarak başladığı diyalog, “Neden böyle yaptınız?” sorusuyla başladı.

İmam Akyiğit’in “Maneviyat için” şeklindeki açıklamasına Gül’ün sitem dolu cevabı ise dikkat çekiciydi. Gül, Akyiğit’e, “Hatay’a depremde geldiniz mi? Kaç cenaze yıkadınız?” diye sordu.

Akyiğit’in, “Hiç yıkamadım. Arkadaşlardan duydum” yanıtı üzerine Gül, depremzedelerin içecek su bulamadığı bir ortamda, cenazeleri nasıl yıkadıklarını sorguladı. Maneviyat ve siyaset arasında bir çizgi çizilmesi gerektiğini belirten Gül, Akyiğit’e, “Suriyeli Türk ayrımı yaparak, siyaset yaptınız. Dua edin, size müftülük versinler. Öbür dünyada bu vebal sizden sorulacak. Bari bu dünyada yalakalığın mükafatını alın. Size hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Gül, İmam Akyiğit hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuldu. Gül’ün dilekçesinde, “Binlerce insan sevdiklerini yıkamadan defnetmek zorunda kaldı. Çoğu insan kefensiz gömüldü. Tırlarca kefenin yetersiz kaldığı depremde şüphelinin dil, ırk, milliyet, din ve mezhep farklılığından kaynaklanan nefret söylemi depremzedeleri derinden yaralamıştır” ifadelerine yer verildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir