Başhekim Cinsel İstismar İddialarıyla Gözaltına Alındı

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki görevinin ardından FETÖ üyeliği nedeniyle görevden alınan Prof. Dr. Süleyman S.Z., Bakırköy’de kendi muayenehanesini açtıktan sonra çocuklara ilaç vererek cinsel istismar iddialarına neden olmakla suçlanıyor. Soruşturma sonucunda, şüphelinin çocuklara cinsel istismar iddialarıyla ilgili raporlar hazırladığı ve ailelerini tehdit ederek para talep ettiği ortaya çıktı.

Şüphelinin aynı zamanda zeki çocuklara ve ailelerine “Yurt dışında eğitim görsün” diyerek FETÖ’ye üye kazandırmaya çalıştığı da saptandı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucunda, şüpheli doktorun hipnoz benzeri bir durum oluşturan ilaçlar kullanarak çocukları istismara uğradıklarına inandırdığı tespit edildi.

Ekipler, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda ketamin ve muadili ilaçları ele geçirdi. Şüphelinin yardımcısı olan eşi ve diğer işbirlikçileri de gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinin ardından Prof. Dr. Süleyman S.Z. ile yardımcısı Ahmet A. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir