Sahte E İmzalarla Doktorları Taklit Edip Sentetik Hap Vurgunu Yaptılar

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, suç örgütünün doktorların e imzalarını çalarak üçüncü kişiler adına 1301 renkli reçete düzenlediği ortaya çıktı. Bu reçetelerle 500 binden fazla sentetik ecza hapı temin edilerek bu ilaçların 300 binden fazlasının Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa ve İstanbul’da faaliyet gösteren eczanelerde piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Toplamda 15 ayrı vurgunun gerçekleştiği belirlendi.

Suç örgütü üyelerinin hastane güvenlik kameralarına yansıyan anlar, operasyonun başarısında önemli rol oynadı. Görüntülerde, suçluların doktorların odalarını izleyip e-imzaları çaldıkları ve enjeksiyon odalarına girdikleri anlar net bir şekilde kaydedildi. Ayrıca,bir şüphelinin elindeki sahte reçete ile eczaneden sentetik hap satın alması ve bir başka şüphelinin ise hapları kargolaması da güvenlik kamerasına yansıdı.

Gözaltına Alınan 22 Şüpheliden 15’i Tutuklandı

Eş zamanlı olarak İzmir, İstanbul, Manisa, Bursa, Ordu ve Antalya’da düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda sahte reçeteler, 1 pompalı tüfek, 1 otomatik tabanca, 17 dolu kartuş fişek, dijital materyaller ve başkalarına ait 6 nüfus cüzdanı ile bir miktar sentetik ecza ele geçirildi.

İfade işlemlerinin ardından 6 şüpheli serbest bırakılırken 16 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir