Gözyaşı Damlaları

Kışın Gözyaşı Damlasını Asla İhmal Etmeyin! Bu Meslekler Risk Altında

Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonların sebebiyet verdiği göz hastalıkları konusunda uyarılar yapan Op. Dr. Adnan İpçioğlu, gözlerde batma, sulanma ve kızarıklıkla kendisini gösteren hastalar için gözyaşı damlaları tavsiyesinde bulundu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, kış aylarında da kendisini gösteren göz sağlığı sorunlarına dikkati çekerek bunun en büyük nedeninin göz kuruluğu olduğuna değindi. Kışın havaların yağışlı ve karlı geçmesine rağmen nem oranının düşmesinden dolayı havaların kuru geçtiğini söyleyerek kaloriferler, çalışan klimalar, yeterince havalandırılmayan kapalı ortamlar bu etmenlerin arttığını ifade etti.

Özellikle uzun süre bilgisayar karşısında çalışan meslek gruplarında kuru göz rahatsızlığı açısından risk barındırdığına dikkati çeken İpçioğlu, uzun süreli konsantrasyon gerektiren durumlarda insanlardaki mevcut göz kırpma sayısı azalmakta olduğunu ve bununda gözlerde daha çabuk kurumaya sebep verdiğini yineledi.

Gözyaşı Damlaları

Gözde sulanma, kızarıklık, çapaklanma ile başlayan konjonktivitler olarak adlandırılan sorunların olduğunu da belirten İpçioğlu, kış aylarında virüse bağlı olarak da hastalıkların artmasına paralel le gribal enfeksiyonların artış gösterdiğini söyleyerek bu hastalıklardan korunmak için gözlerin çok ovulup kaşınmamasına, başkasına ait havlu, makyaj malzemesi ve benzeri şahsi eşyaların kullanılmamasına özen gösterilmesini şiddetle tavsiye etti.

Kışın karların oluşturduğu parlama ve yansımalardan dolayı dışarıda uzun süre vakit harcama eğiliminde olan çocuklar, açık havada çalışan işçiler ve kar sporu yapanlar risk altında olduğunu söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir