Ekmek

Her Gün Yenilen Beyaz Ekmek, Erken Yaşlanmaya Neden Oluyor

Son dönemlerde özellikle sağlıklı yaşam konusuna önem veren pek çok kişi ekmeği kesti. Aynı zamanda karbonhidrat içermeyen diyetleri de eskiye göre daha çok rağbet görmekte gibi.

Bu değişiklikler başka kişilerinde sağlıksız besinlerden vazgeçmesini sağlarken insanların un bazlı ürünleri yemeyi bıraktıktan sonra hayatlarında nelerin değiştiğine dair de birçok bilgi yer almaktadır.

Ekmek yemeyi bıraktığınız zaman birçok olumlu sonuç alacağınızdan şüpheniz olmasın. Ekmek yemeyenlerin cildi daha sağlıklı olurken daha kolay kilo veriyor ve daha enerjik oluyorlar.

Tam buğday ekmeği, çavdar veya tam buğday unundan yapılan ekmekler kesinlikle sağlıklıdır. Ancak konu beyaz ekmek olduğunda sonuçlar o kadar da iç açıcı değildir. 20. yüzyılda, un ve maya değişti bununla beraber yoğun enerji ve katkı maddelerinin yerini aldı.

Cilt Sorunları

Ciltte oluşan aknelere genellikle ekmekte bulunan gluten neden olmaktadır. Vücut gluteni salgılayamaz, bu nedenle bağırsak hasarına da neden olabilir.

Ekmek

Sindirim Sorunları

Tam tahıllı ekmek; önemli bir element olan lif içerirken, un ürünlerinde bu yoktur. Günde 5-6 dilim tam tahıllı ekmek, günlük normu karşılamaya yetecek kadar lif sağlar. Meyve ve sebze yiyerek bu normu elde etmek istiyorsanız, 14 elma, 21 havuç, 25 domates veya yaklaşık 5 adet salatalık yemelisiniz.

Erken Yaşlanma

Beyaz ekmek faydalı madde içermeyen bir üründür. Vitamin içermeyen yiyecekler yemek, vücudumuzun genç kalmasını imkansız hale getirir. Bu yüzden rafine un ürünlerini sevenler, gerçekte olduklarından daha yaşlı görünmeye eğilimlidirler.

Obezite Sorunu

Ekmek yemeyi bırakanların %70’inden fazlası ilk 2 hafta içinde kilo verir. Orta boy bir dilim ekmek 0,6 gram lif içerir ve diğer bileşenler vücut yağına dönüşür. Ekmeğin glisemik indeksi çikolatadan bile daha yüksektir. Hamur işlerinde bulunan nişasta, sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımına giren glikoza dönüşür. Bu da kısa sürede acıkmanıza neden olacağı anlamına gelir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir