İşitme Kaybı

Grip ve Nezle Gibi Hastalıklarda Uyarı! Kalıcı İşitme Kaybına Neden Olabilir

Üst solunum yolu hastalıkları zaman zaman gelişebilmekle birlikte orta kulak enfeksiyonlarında kalıcı işitme kaybına neden olabilmektedir. Opr. Dr. Ali Rıza Gökduman ise bu konuda merak edilenler hakkında bilgi vermektedir.

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Ali Rıza Gökduman özellikle grip başta olmak üzere nezle, sinüzit gibi üst solunum yolu hastalıkları ile birlikte gelişebilen orta kulak enfeksiyonlarının tedavi edilmediği takdirde kronik orta kulak sıvısı durumu sonucunda işitme kaybına neden olabileceğinden söz etti.

Kronik orta kulak enfeksiyonları hakkında bilgiler veren uzman isim uzunca bir süre tedaviye yanıt alınamazsa, orta kulaktaki sıvı operasyonla alınarak hastalığın tekrar etmemesi için kulak zarlarına ventilasyon tüpü denilen havalandırma tüplerinden konulduğunu belirtti.

İşitme Kaybı

Tek taraflı sıvılarda bu sürenin biraz daha uzatılabildiğini fakat eşlik eden işitme azlığı veya kulak zarında incelme veya çökme gibi durum oluşması halinde 2 aydan daha kısa sürede de operasyon yapılabildiği söyleyen Gökduman, enfeksiyonun tedavi edilmediği dönemlerde orta kulaktaki bu sıvı, iç kulağı da etkileyerek kalıcı işitme kaybı oluşturabileceğini ve kulak zarında incelme veya çökme yapması sonucu kulak zarının yırtılabileceğinden söz etti.

Çocuklarda sık tekrarlayan orta kulak enfeksiyonu veya kronik orta kulak enfeksiyonunun çoğunlukla orta kulakların havalanmasını sağlayan östaki tüpünün tıkanmasına sebep olan geniz eti varlığından oluştuğuna dikkati çekti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir