Filistin Sağlık Bakanı Hava Saldırıları Sonucunda 198 Can Kaybı Olduğunu Açıkladı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Hamas’ın gerçek yüzünü gördük. Tek amacı Gazze’de suçu olmayan erkekleri, kadınları ve çocukları soğukkanlılıkla öldürmek olan bir terörist ordusu” dedi. Herzog, uluslararası toplumu İsrail’e destek vermeye davet etti.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanlarından Yahya Rahim Safavi, İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Hamas’ı tebrik ederek, “Filistin ve Kudüs’ün kurtuluşuna kadar Filistinli savaşçıların yanında duracağız” ifadelerini kullandı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanani ise, Hamas’ın kullandığı “sürpriz faktörü ve diğer karma yöntemlerin” Filistin halkının güvenini gösterdiğini söyledi.

NATO’dan yapılan açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları şiddetle kınandı. NATO Sözcüsü Dylan White, “Düşüncelerimiz kurbanlar ve olaydan etkilenen herkesle birlikte. Terörizm özgür toplumlar için temel bir tehdittir ve İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” ifadelerine yer verdi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir