Evde Bakım Maaşı Alanları Havaya Uçuracak Haber! O Tarihte En Az Yüzde 50 Zam

Kasım ayı evde bakım maaşları geçtiğimiz hafta hesaplara aktarılırken, her ay düzenli yatırılan bu desteğin yeni ödemeleri merak konusu oldu. Aynı zamanda Ocak ayında zam beklenen yardım ödemesinin kaç TL seviyesine çıkacağı da araştırılmaya başladı. Ocak 2024’teki memur, memur emeklisi ve asgari ücret zammının beklendiği bugünlerde hak sahipleri, evde bakım maaşının kaç TL olacağını merak ediyor.

Her ay düzenli yatırılan destek paraları arasında yer alan evde bakım maaşının Kasım ödemeleri yapıldı. Bu kapsamda tüm hak sahipleri ödemelerini alırken, Aralık ayı ödemeleri ve evde bakım maaşına yapılacak olan zam merak konusu oldu. Peki, evde bakım maaşı Aralık ayı ödemeleri ne zaman yataca? Evde bakım maaşı Ocak 2024’te ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar…

Kasım Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri yattı. Kasım ayı ödemelerinin yatırıldığı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yatırılırken, bu ay toplam 2.8 milyar liralık ödeme aktarıldı. Böylelikle Kasım ayında da hak sahiplerine destek olundu.

Yapılan ödeme kapsamında evde bakıma muhtaç tüm vatandaşlara 5097 liralık ödeme yapıldı. Yapılan ödemelerle Kasım ayında da hak sahiplerine maddi destek sunulurken yeni ödemeler merak konusu oldu.

Aralık Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

13 Kasım tarihinde evde bakım maaşı ödemeleri yapılırken duyuru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı X’ten duyurulmuştu. Aralık ayında yapılacak olan ödemelerin tarihi henüz netleşmezken, genellikle her ayın ortasında yapıldığından Aralık ayında da yakın tarihlerde ödemelerin hesaplara aktarılması bekleniyor.

Evde Bakım Maaşına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Evde bakım maaşları, diğer sosyal yardım ödemeleri gibi memur maaşlarına göre zamlanırken, Ocak 2024’te tutarın yükselmesi bekleniyor. Şimdilik toplu sözleşme görüşmelerinden yüzde 15 oranında zam çıkarken, 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla birlikte zam oranı netleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından daha önce yapılan açıklamalarda memurlara yaklaşık yüzde 50 zam beklendiği açıklanmıştı. Eğer memurlara yüzde 50 zam yapılırsa, evde bakım maaşı da aynı oranda yükselecek. Bu kapsamda da zam oranına göre eğer basit bir hesaplama yapacak olursak, evde bakım maaşları 7500 TL seviyesine kadar yükselebilir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir