Ev Almak İsteyenler Dikkat! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıklama Yaptı

Ev almayı düşünen vatandaşlar kasım ayının ortalarında bankaların güncel konut kredisi faizlerine dair araştırmalar yapıyorlar. Farklı kredi tutarlarında ve çeşitli vade sürelerinde aylık taksit tutarının ne kadar olacağı merak edilirken, güncel faiz oranları üzerinden hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Konut kredisi ile ilgili araştırmaların yanı sıra, orta vadeli programda yer alan 1.20 faizli konut kredisi için bekleyiş sürüyor. Konut kredisine ilişkin gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer alırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da ilk defa ev alacak vatandaşların krediye ulaşımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk Ev Alımında Kredi

Merkez Bankası ve BDDK ikinci ve üçüncü konutu alacak vatandaşların konut kredisine erişimini zorlaştırırken, ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar da konut kredilerine ilişkin araştırmalar yapıyorlar. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk ev alımında kredi erişiminin sağlandığını belirterek “Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor” dedi.

1.20 Faizli Konut Kredisi Çıktı Mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamasının ardından, ilk kez ev alacak olan vatandaşlar bankaların konut kredilerine ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçeceğine dair araştırmalar yapıyorlar. 1.20 faizli konut kredisi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Orta vadeli programlarda vatandaşların konuta erişiminin kolaylaşabilmesi için çalışmaların yapılacağı yer alıyordu. Bu çerçevede, düşük faizli konut kredisi için çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunu bilgilendireceği düşünülüyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir