DSÖ, Okullarda Sigara ve Elektronik Sigaranın Yasaklanmasını İstiyor

DSÖ’nün yayınlarında, öğrencilere sigarayı bırakma konusunda nasıl destek sağlanabileceği, eğitim kampanyalarının nasıl uygulanacağı gibi konular ele alındı. Gençler için nikotin ve tütünden arındırılmış okul ortamını teşvik etmek amacıyla 4 önemli tavsiye sunuldu: okul kampüslerinde nikotin ve tütün ürünlerinin bulundurulmasının ve satışının yasaklanması, bu ürünlerin doğrudan ve dolaylı reklam ve tanıtımının yasaklanması, tütün ve nikotin endüstrileriyle sponsorluk ilişkilerinin kurulmaması.

Elektronik sigara kullanımının artmasının gençleri “acımasızca” hedef aldığının altını çizen DSÖ, her 10 sigara tüketicisinden 9’unun 18 yaşından önce sigaraya başladığına dikkat çekti. Ayrıca sağlık uyarılarının eksik olduğu elektronik sigara ve tek kullanımlık sigaraların gençlere uygun fiyatlarla sunulmasının risklerini vurguladı.

DSÖ Sağlık Teşviki ve Geliştirilmesi Departmanı Direktörü Ruediger Krech, “Gençleri sınıfta otururken, dışarıda oyun oynarken ya da okul otobüsü durağında beklerken ölümcül pasif içicilik ve zehirli elektronik sigara emisyonlarından korumamız gerekiyor.” dedi.

DSÖ, tütün ve nikotinden arındırılmış kampüsleri destekleyen politikaları başarıyla uygulayan ülkeler arasında Hindistan, Endonezya, İrlanda, Kırgızistan, Fas, Katar, Suriye, Suudi Arabistan ve Ukrayna’nın olduğunu belirtti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir