Çocuklarda Uzun Ekran Süresi Depresyona Yol Açabilir

Çocuklarda uzun ekran süresi için depresyona neden olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma, ekran karşısında fazla zaman geçiren çocukların davranış sorunları veya çocukluk depresyonu geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi.

Uzmanlar, artık çocukları akıllı ekran kullanımı konusunda yönlendirmenin, diğer temel öğretiler kadar önemli olduğunu vurguluyor. İsveç Çocuk Doktorları Derneği, günde bir saatin, 2 ila 5 yaş arası çocuklar için yeterli ekran süresi olduğunu belirtirken, Danimarka yetkilileri de 2 yaşın altındaki çocukların cihaz kullanımına sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor.

Dijital Medya Bebek Bakıcısı Olarak Kullanılıyor

Doktorlar, dijital ekranların çocuk beyinleri üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra, ebeveynleri ve diğer yetişkinleri de kendi ekran kullanımlarını kontrol etmeye çağırıyor.

Uyarılarda bulunulan açıklamada, dijital medyanın bebek bakıcısı gibi kullanılmasının büyük risk taşıdığı ve anlık ödüllere karşı duyarlılık geliştirmeye neden olabileceği vurgulanıyor.

Doktorlar, ebeveynleri ve diğer yetişkinleri de kendi ekran kullanımlarını kontrol etmeye çağırarak, “Dijital medyanın çocukların canı sıkıldığında ya da yetişkinlerin müsait olmadığı zamanlarda kullanılması büyük risk taşıyor. Dijital medya sıklıkla hızlı kesmeler ve geçişler, yoğun renkler ve sesler içerdiğinden, anlık ödüllere karşı duyarlılık geliştirme riski artıyor” uyarısında bulunuyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir