Sigarayı Bırakma

Bu İlaç Sadece 2 Ayda Sigarayı Bıraktırıyor!

Son yapılan araştırmalar çerçevesinde Doğu Asya ağaçlarından yapılan bir ilacın sadece 2 ay içerisinde sigarayı bıraktırdığı ortaya çıktı. Sigara içenler üzerinde yapılan testlerde her üç kişiden birinin 2 ayda sigarayı bıraktığı belirlendi.

Geliştirilen yeni bir tablet ilacın sadece 2 ay kullanılarak sigara içenleri 5.5 ay bu dumandan uzak tuttuğu söylendi. Bu ilacın onaylanması durumunda Birleşik Krallık’ta mevcut olan tek sigarayı bırakma ilacı yakın bir zamanda tüm dünyaya yayılabilecek.

İlacın özellikle de sigara bırakmaya yardımcı olan e-sigaraların güvenliğinden endişe edildiği bir dönemde ortaya çıkması da dikkat çeken hadiselerden biri oldu. Yerel Yönetim Derneği de özellikle gençleri zehirleyen tek kullanımlık elektronik sigaraların yasaklanması çağrısında da bulunmuştu.

Sigarayı Bırakma

Sadece 6 Haftada Sonuç Alınmakta

Doğu Asya’ya özgü çiçekli bir bitki olan Altın Yağmur ağaçlarından yapılan bu ilaç, beynin nikotine yanıt veren reseptör hücrelerine müdahale ettiği ve sigara içme istediğini azalttığı belirlendi. Ayrıca da bu ilacın Doğu Avrupa ülkelerinde 1980’lerden bu yana sigarayı bırakma yardımcısı olarak da kullanıldığı söylenmekte.

Gerçekleştirilen yeni çalışmalarda da sigarayı bırakmak isteyen 810 sigara içicisi üzerinde yapılan testlerde gönüllülerin günde üç kez 3 mg’lık bir tablet aldıkları; bir grup hapı altı hafta alırken, bir diğeri 12 hafta kullandığı ve altı haftalık programdakilerin dörtte birinin sigarayı tamamen bıraktıkları belirlendi.

North West London Integrated Care Board’da solunum yolu eczacısı Darush Attah-Zadeh de ilacın, tütün bağımlılığını tedavi etmek amacıyla önemli bir tedavi seçeneği olduğunu söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir