Boğaz Ağrısı

Boğaz Ağrısı ve Öksürüğü Anında Kesiyor! Market ve Pazarda Kolayca Bulunuyor

Bazı besinlerin değeri aslında yeteri kadar bilinmiyor. Özellikle de hastalık dönemlerinde şifalı besinler enerji veriyor ve boğaz ağrısını en kısa sürede ortadan kaldırıyor. Vücuttan iltihabı söküp atarken de zararlı maddeleri yok ediyor.

Özellikle de mevsim geçişleri esnasında birçok viral hastalıkla baş ederken aynı zamanda bağışıklığı da güçlü tutmak gerekmekte. Boğaz ağrısı, kaşıntı, öksürük gibi sorun yaşayanlar ise uyanır uyanmaz bu besinleri tükettiklerinde faydasını en kısa sürede görmekte.

Uzmanlar, boğaz iltihabından kaynaklı oluşan ağrıları ve boğaz kuruluğunu gidermek için bu besinlerin tüketilmesi gerektiğini söylemekte.

Tavuk Çorbası

Hasta olunduğunda genellikle içimizi ısıtacak sıcak çorbalara yönelmekteyiz. Özellikle boğaz ağrısına iyi gelecek en faydalı çorbalardan biri olan tavuk suyu çorbası, susuzluk ve iltihaplanma arttığında ortaya çıkan boğaz ağrısını iyileştirmeye yaramaktadır.

Tavuk çorbası, vücuttaki sıvı kaybını gidererek aynı zamanda dokunun içindeki sıvıyı tutabilmektedir.

Bal

Öksürüğe, boğaz ağrılarına, soğuk algınlığına ve daha birçok probleme iyi gelen bal eski dönemlerden beri tüketilmektedir. Doğal bir şifa olduğu için tercih edilen bal hem bakteriyel hem de viral enfeksiyonlar için oldukça etkilidir.

Boğaz Ağrısı

Yoğurt

İçerisinde sağlıklı yağlar barındıran yoğurt, sağlığa olan faydalarıyla gün içerisinde tüketilmesi gereken besinlerdendir. Genellikle bağırsaklara olan etkisiyle bilinen yoğurt tüketen kişilerin solunum yolu enfeksiyonunun azaldığı gözlemlenmektedir.

Patates

Pek çok farklı alternatifte hazırlanıp sofralarımızı süsleyen patates, içerisindeki vitamin ve minerallerle sağlığı olumlu yönde etkilemektedir. Patatesin yanı sıra, kabukları da bir o kadar faydalıdır.

Yumurta

Boğaz ağrısı nedeniyle sert yiyecekler tüketmek, boğazın daha çok tahriş olmasına neden olabilmektedir. Yumurtanın yumuşak yapısı ve sağlıklı yönleri bu problemi ortadan kaldırabilmektedir.

Zencefil

Gribal enfeksiyonları iyileştirmede etkili bir doğal ilaç olan zencefil, ağrı azaltıcı özelliğiyle bilinmektedir. Boğaz enfeksiyonundan kaynaklı çıkan ağrıların önüne geçebilmektedir.

Kavun

Boğaz ağrısı için faydalı çözüm sağlayacak besinlerden birisi de kavundur. Hastayken kavun tükettiğinizde vücuttaki su miktarı dengelenebilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir